Babcock & Wilcox Vølund och Götaverken Miljö överlämnade strax innan jul 2015 sin nyckelfärdiga anläggning för energiproduktion i Peterborough, England, till en mycket nöjd kund, Viridor.

Precis före jul 2015 överlämnade Babcock & Wilcox Vølund och Götaverken Miljö sin nyckelfärdiga anläggning för energiproduktion i Peterborough, England, till en mycket nöjd kund, Viridor. Anläggningen levererar nu 7.25 MW el till nätet med garanterat låga utsläpp. Elproduktionen motsvarar elförbrukningen för 15.000 hushåll i Peterborough stad. Det innebär också att 94% av stadens hushållsavfall, som idag inte återanvänds utan deponeras, kan användas för att generera elektricitet.
− Anläggningen i Peterborough är vår första leverans av ett semi-torrt rökgasreningssystem till Storbritannien. Vi har uppfört anläggningen tillsammans med B&W Vølund, som levererat panna med tillhörande utrustning, och den är en NextBAT®-leverans från ”kran till skorsten”. Det betyder att den är utrustad med våra spetsteknologier och uppfyller EUs kommande nya standard för avfallsförbränning vad gäller hög effektivitet och lägre emissioner. Projektet har pågått under nästan tre år och leveransen är en viktig milstolpe för B&W Vølund och oss. Vi är väldigt glada att vi kunnat överlämna anläggningen i tid och på budget, säger Lennart Gustafsson, vd hos Götaverken Miljö.

Bilden visar de två slangfiltermodulerna, konditioneringstorn och silos, som ingår i Götaverken Miljös leverans till Peterborough-anläggningen i England.

undefined

Publicerat: 15 januari 2016